Laatste update: 6 december 2019

 

English

 Stichting Geneaknowhow zoekt twee medwerkers t.b.v. het onderhoud van de site Digitale Bronbewerkingen Nederland en België

Onder de vlag van de Stichting Geneaknowhow werkt een aantal mensen op vrijwillige basis aan websites * die ondersteuning bieden aan onderzoekers op het gebied van genealogie en regionale historie. Een van deze sites, 'Digitale Bronbewerkingen Nederland en BelgiŽ', is sinds 1997 als verwijzer actief om een zo compleet mogelijk overzicht te bieden aan digitaal beschikbare bewerkingen van genealogische bronnen.

Achter de schermen wordt dagelijks gewerkt om Digitale Bronbewerkingen te actualiseren: naar nieuwe bewerkingen worden omschrijvingen (links) aangebracht en niet meer werkende links worden hersteld of verwijderd. Momenteel wordt dit beheer door drie mensen uitgevoerd. Door verschuiving van werkzaamheden en door behoefte aan uitbreiding zijn er

twee vacatures voor het team beheer van Digitale Bronbewerkingen
Nederland en België.


De leden van het team zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de inhoud van de website. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwerken van berichten over (nieuwe) bewerkingen. Binnen het onderhoudsteam wordt in een rooster gewerkt, gemiddeld kost dit enkele uren per week.

Basale kennis van HTML is vereist. Kandidaten werken nauwkeurig en kunnen namens de Stichting goed communiceren met onze bezoekers en met beheerders van websites die bewerkingen aanbieden.

Wilt u de komende jaren bijdragen aan de kwaliteit van deze druk bezochte en breed gewaardeerde website? Stuurt u dan een e-mail met uw motivatie naar Paul Balm: beheer@geneaknowhow.net (bestuurslid Stichting Geneaknowhow). Uiteraard kunt u hier ook terecht met eventuele vragen. Naar aanleiding van. de reacties zullen z.s.m. gesprekken plaatsvinden met de kandidaten.

november 2019

* De stichting is op het internet actief met de volgende websites: Digitale Bronbewerkingen Nederland en BelgiŽ, FAQ Genealogie Benelux, Genea-Lokaal, Het Verleden in beeld, Regelgeving in de Nederlanden en Van Papier Naar Digitaal. De Stichting Geneaknowhow is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 17261431.

 

 

 

 

Werkt een link niet meer, of kent u een
bewerking die nog niet op deze website staat?
Klik hier!

 


onderdeel van
geneaknowhow.net